Back to top

Sabbath Bible Lessons

Božji plan za zdravlje čovjeka

 <<    >> 
  SUBOTA, 4. TRAVNJA 2015.

Dar prve subote za centralu na Haitiju

Haiti je mala karipska zemlja koja se sa svojih oko deset milijuna stanovnika nalazi na zajedničkom otoku s Dominikanskom Republikom. Stanovništvo je najvećim dijelom katoličke vjeroispovijesti a protestantske vjere također su napredovale u ovoj zemlji, tako da ih ima oko 16%. Rad Reformnog pokreta adventista sedmog dana započeo je u Haitiju 1996./1997. i u stalnom je razvoju.

Usprkos svim poteškoćama na koje nailazi u toj zemlji, djelo se razvija zahvaljujući usrdnim naporima radnika pokrenutih Svetim Duhom. Rad subotnje škole stalno se proširuje. U posljednje vrijeme osjeća se potreba za boljom administracijom. Crkva nema odgovarajuće mjesto za ured i za održavanje neophodnih skupova. Jako nam nedostaje zgrada za molitveni dom i za centar naše misije. Naš plan je podići tu zgradu u jednom mjestu udaljenom od glavnog grada oko 12 kilometara. Redovnim bogoslužjima koja za sada održavamo u iznajmljenoj prostoriji svake subote prisustvuje najmanje 70 duša od kojih su 20 redovni članovi. Imamo komad zemlje za gradilište, ali nemamo sredstva za podizanje građevine. Iz tog razloga pozivamo polaznike subotnje škole širom svijeta da nam financijski pomognu.

“Kad se u nekom gradu ili mjestu probudi interes za istinu, treba odlučno nastojati da se to i nastavi. U takvom mjestu se treba revno i temeljito zalagati, sve dok se ne otvori makar i najskromniji Molitveni dom koji će stajati kao znak, kao spomenik Gospodnje subote i kao svjetiljka usred moralnog mraka ovoga svijeta. Takvi spomenici trebaju se nalaziti na mnogim mjestima kao svjedoci istine. Bog je u svojoj milosti predvidio da glasnici Evanđelja odlaze u sve zemlje, obraćajući se svakom narodu na njegovom jeziku, sve dok se zastava istine ne podigne u svim naseljenim krajevima svijeta.

“Gdje god se osnuje jedna grupa vjernika, treba podići i Molitveni dom. Neka radnici ne napuštaju takvo mjesto dok to ne ostvare.”—Gospel Workers, str. 431.

Neka Bog svojim Svetim Duhom pokrene našu braću, sestre i prijatelje širom svijeta da dobrovoljnim i obilnim prilozima ove subote dodaju svoj kamen u podizanju Božjeg djela u Haitiju!

Braća i sestre s Haitija

 <<    >>