Back to top

Sabbath Bible Lessons

Nadolazeće kraljevstvo

 <<    >> 

Predgovor

Živimo u značajnom vremenu. Na svakom koraku – u svijetu znanosti, religije i prirode – svakodnevno se suočavamo s pojavama kojima nikad ranije nismo bili svjedoci. Nova znanstvena otkrića nas i dalje zadivljuju, dok je stanje prirode u zabrinjavajućem trendu, a tu je i borba za ostvarivanjem slobode usred novih sukoba i nemira širom planete.

Puno ljudi živi u iščekivanju velikih događaja. Ova očekivanja se razlikuju, ali cijela zemlja se priprema za nešto. Za kršćane, bliska budućnost će otkriti završne događaje u borbi između dobra i zla. Vrijeme u kojem živimo je zaista značajno i nadahnjujuće.

Među različitim religijama i kulturama postoje razne teorije o tome što nam donosi budućnost. Riječ “adventist” u našem imenu označava očekivanje Isusovog dolaska koji je neizbježan. Međutim, postoji puno kršćana čija očekivanja Njegovog dolaska nisu istovjetna.

Kao što je Kristov prvi dolazak na zemlju bio pogrešno shvaćen od strane Njegovog vlastitog naroda, tako se ni danas drugi Kristov dolazak ne razumije u potpunosti. Uobičajeni stavovi o toj temi često se temelje na pogrešnim pretpostavkama, izostavljajući važne točke vodeći tako do opasnih zaključaka.

Priroda Njegovog kraljevstva, završni događaji, što je potrebno da bismo bili spremni – sve su to točke u vezi kojih postoje različita mišljenja i suprotstavljajući pogledi. Međutim, nešto važno kao što je kraj svijeta i objava vječnog kraljevstva mora se u potpunosti shvatiti točno onako kako to otkriva Božja riječ.

„Da dođe kraljevstvo Tvoje, da bude volja Tvoja kako na nebu, tako i na zemlji.“ (Matej 6:10) To je molitva koja se ne odnosi samo na sadašnjost nego i na budućnost, na vrijeme kad će se Božja volja obznanjivati svim stanovnicima zemlje. No, kako će to postati realnost? Umjesto da opisujemo popularne zablude, zajedno ćemo proučavati načela istine iz Božje riječi. Istina će sama razotkriti zabludu, baš kao što i tama prirodno nestaje u prisutnosti svjetlosti. Ohrabrujemo učitelje da se dobro upoznaju s ovim pitanjima kako bi se na odgovarajući način mogli baviti s njima u razredima te da se na konkretna pitanja da pravi odgovor.

Lekcije iz ovog tromjesečja namijenjene su za vaše ohrabrenje i učenje. One istražuju pitanja i teme koje su aktualne u svijetu danas. Naša je nada i molitva da ćete primiti blagoslov iz proučavanje ove teme.

Odjel za subotnju školu pri Generalnoj konferenciji

 <<    >>