Back to top

Sabbath Bible Lessons

Nadolazeće kraljevstvo

 <<    >> 
  SUBOTA, 5. PROSINCA 2015.

Dar prve subote za „Bethel“ projekt u Peruu

Peru je zemlja smještena u zapadnom dijelu Južne Amerike, s glavnim gradom Limom. Broj stanovnika je 2015. narastao preko 31 milijun. Peru je u Južnoj Americi četvrti po broju stanovnika, iza Brazila, Kolumbije i Argentine.

Poruka reformacije došla je u Peru 1930. godine. Danas, peruanska unija ima oko 3000 članova. U studenom 2012. godine nam je, Božjom milošću, darovano 20 hektara zemlje u provinciji San Miguel, Cajamarca. Posjed se nalazi 29 kilometara udaljen od grada Chepéna, a 700 kilometara sjeverno od Lime. Nalazi se 430 metara iznad razine mora te ima vrlo plodnu zemlju, gustu vegetaciju i blagu klimu.

Peruanska unija je isplanirala slijed aktivnosti i događaja za kratkoročne, srednje i dugoročne planove koji bi se održali na ovom posjedu, pod imenom „Bethel“ projekt. Ovaj projekt bi uključivao sanatorij, misionarsku školu, prostor za konferencije i kongrese te tehnički institut koji bi se razvio u sveučilište i farmu organske hrane i pčela.

Božja sluškinja nas savjetuje da se, posebno u ovim posljednjim danima, naše obitelji i institucije trebaju smjestiti izvan gradova kako bi sačuvali psihičko, moralno i duhovno zdravlje. Taj nam je savjet bio nadahnuće u provođenju ovog projekta.

Do sad su dva naša brata radila na ovom posjedu. Ogradili su ga, završili iskopavanje za izvor vode i kupili pumpu. Sad proizvode cigle za zgrade i njihov se posao s teškim strojevima nastavlja. U isto vrijeme, postavljaju se košnice i sade voćke.

Iako se molimo za pomoć te prikupljamo sredstava među našim lokalnim radnicima, braćom, sestrama i prijateljima, financijske investicije potrebne da bi se projekt završio još su uvijek vrlo velike. Zbog toga apeliramo našoj dragoj braći i sestrama diljem svijeta da daju od srca za ovaj projekt.

Unaprijed se zahvaljujemo za vaš dobrovoljni prilog i želimo vam obilje nebeskih blagoslova.

Vaša braća i sestre iz Perua

 <<    >>