Back to top

Sabbath Bible Lessons

Nadolazeće kraljevstvo

 <<    >> 
  SUBOTA, 7. STUDENOG 2015.

Dar prve subote

Literatura za misijska polja

Iako se u 21. stoljeću evanđelje širi modernim načinima kao što je internet, knjige u elektronskom obliku i ostali mediji, još uvijek postoji jedinstveno svestrano sredstvo prezentacije koju ni jedna vrsta medija ne može zamijeniti: tiskana riječ, kao jedan od najefikasnijih načina za širenje evanđelja do najudaljenijih mjesta na zemlji gdje nema ni električne energije. Na ovaj način dobra vijest prodire do nekadašnjih komunističkih, ateističkih i islamskih zemalja i može biti širena osobnim kontaktom. Božja sluškinja je izjavila: „Neka naše publikacije koje sadrže biblijske istine budu rasijane poput jesenjeg lišća.“ (In Heavenly Places, str. 323). „Naše se publikacije trebaju izdavati na mnogim jezicima i na taj način prodirati svuda. Vijest trećeg anđela se treba objavljivati pomoću knjiga i pomoću živih učitelja. Probudite se vi koji vjerujete u istinu za ovo vrijeme. Sad je vaša dužnost da priložite sve što možete kako biste onima koji su dobro upućeni u istinu omogućili da ju objave drugima.“ (Svjedočanstva za zajednicu, sv. 9, str. 59)

„Javljajte, hvalite i govorite: 'Spasi o Gospode narod svoj, ostatak Izraelov.' (Jeremija 31:7) Božji narod, ostatak Izraelov, treba objaviti dobru vijest o spasenju. I dok imamo velike zalihe Biblija, knjiga i brošura za evangelizaciju u mnogim zemljama, još uvijek postoji velik broj onih koji nemaju tu privilegiju. Naša je dužnost i čast podržati širenje literature u različitim dijelovima širom svijeta. Biblija je prevedena na puno jezika i dijalekata, ali važne knjige kao što su 'Put Kristu' i 'Velika borba' još uvijek nisu dostupne milijunima čitatelja. Što mislite o tome da podijelimo lekcije za subotnju školu onima koji tragaju za sadašnjom istinom?

Razmišljajte o otocima u Tihom oceanu i afričkim zemljama do kojih još uvijek nije doprla vijest reformacije. Imajmo na umu obećanje zapisano u Propovjedniku 11:1: „Baci kruh svoj povrh vode, jer ćeš ga naći poslije puno vremena.“ Moramo proširiti spoznaju o Božjoj Riječi prije nego bude kasno. Možda nećemo odmah vidjeti rezultate svog rada, ali neće proći puno vremena prije nego što budemo svjedoci bogate žetve kad se kasna kiša izlije u punini. Budimo mudri upravitelji koji sabiru blago na nebu, a ne na ovoj zemlji.

Zahvalni smo na svemu što su naša braća, sestre i prijatelji širom svijeta učinili u prošlosti – ali sad su potrebe veće nego ikad ranije. Budimo stoga darežljivi u ovom djelu!

Odjel za tisak pri Generalnoj konferenciji

 <<    >>