Back to top

Sabbath Bible Lessons

Nadolazeće kraljevstvo

 <<    >> 
  SUBOTA, 3. LISTOPADA 2015.

Dar prve subote za molitveni dom u Indoneziji

Četvrta najnapučenija zemlja na svijetu, Indonezija, imala je 2014. godine približno 252,8 milijuna stanovnika. To je najveća muslimanska zemlja na svijetu. Dok se islam prakticira među najvećim brojem stanovnika, postoji i velika vjerska raznolikost. Hinduisti, budisti, rimokatolici, protestanti (pentekostalci, adventisti i ostali) te druge religije uživaju slobodu da prakticiraju svoju vjeru u ovoj zemlji.

Brat Stephen Barat započeo je djelo u Indoneziji tijekom svog kratkog posjeta 1973. godine. Brat A. C. Sas je nastavio djelo te je u srpnju iste godine, u sjevernom području Sulawesi, kršteno pedeset duša. U sljedećim godinama osnovana je jaka Unijska konferencija koja je djelovala dva desetljeća. Međutim, zbog različitih poteškoća zadnjih godina, Unija je raspuštena. Godine 2011. jedan je propovjednik poslan s Filipina kako bi pomogao obnovi djela ovdje. Zahvaljujemo Bogu što smo reorganizirani u dva polja i jednu misiju.

Naša Zapadna misija, koja uključuje Jakartu, je najmanja jedinica u zemlji. Naša crkva u Jakarti je bila jedna od najstabilnijih u državi. Međutim, duhovne poteškoće koje smo proživjeli u zadnjim godinama smanjile su članstvo. Zahvaljujemo Bogu što je kao rezultat duhovnog rada 2011. godine broj članova opet u porastu. Dobili smo puno novih članova, a broj zainteresiranih duša za istinu se povećao. U rujnu 2014. godine organizirani smo u Zapadno-indonezijsku misiju.

Sad je neophodno da obnovimo našu staru centralu u Jakarti i osiguramo prostor za bogoslužje za novoorganiziranu crkvu u Cileungsiju. Budući da je naša Zapadno-indonezijska misija u samim začecima, naša su sredstva vrlo ograničena. Upravo stoga molimo našu braću, sestre i prijatelje diljem svijeta da sudjeluju velikodušno u prilozima prve subote u listopadu 2015. godine kako bi se unaprijedio Božji rad ovdje u Indoneziji.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj financijskoj podršci i molimo se da uskoro obnovimo našu centralu i kupimo novi dom molitve u slavu Bogu.

Vaša braća i sestre iz Zapadno-indonezijske misije

 <<    >>