Back to top

Sabbath Bible Lessons

Slušanje Božjeg glasa

 <<    >> 

Predgovor

Uz toliko mnogo glasova u svijetu danas, gdje se možemo obratiti kako bismo pronašli istinu? Kako možemo upoznati Božju volju i zaštiti se od Sotoninih obmana? Je li doista važno u što vjerujemo?

„Zakon i svjedočanstvo tražite. Ako li tko ne govori tako, u njemu nema zore.” (Izaija 8:20) Božji narod upućen je na Sveto pismo kao na zaštitu protiv utjecaja lažnih učitelja i obmanjivačkih sila duhova tame. Sotona koristi svako moguće sredstvo da spriječi ljude u stjecanju biblijskog znanja, jer njezino jasno učenje otkriva njegove obmane. Svako buđenje u Božjem djelu potiče kneza zla na još veću aktivnost. On sad ulaže sve svoje sile u završnu bitku protiv Krista i Njegovih sljedbenika. Uskoro će se pred nama pojaviti posljednja velika obmana. Antikrist će činiti svoja nevjerojatna čudesa pred našim očima. Krivotvorina će toliko nalikovati istini da će je biti nemoguće razlikovati, osim uz pomoć Svetog Pisma. Njime moramo provjeravati svaku tvrdnju i svako čudo.“ – Velika borba, str. 482.

„Oni koji se trude vršiti sve Božje zapovijedi bit će omrznuti i ismijavani. Samo u Bogu moći će opstati. Da bi mogli izdržati sve kušnje koje će doći, moraju razumjeti Božju volju onako kako je otkrivena u Njegovoj Riječi. Boga mogu štovati samo ako ispravno shvaćaju Njegov karakter, vladavinu i ciljeve te ako žive u suglasju s njima. U posljednjem velikom sukobu opstat će samo oni koji budu ojačali svoj duh biblijskim istinama. Svaka će se duša naći pred ozbiljnim ispitom: Hoću li više slušati Boga ili čovjeka? Odlučujući trenutak je pred vratima. Stoje li naše noge čvrsto na stijeni nepromjenjive Božje riječi? Jesmo li spremni odlučno stati u obranu Božjih zapovijedi i Isusove vjere?“ – Velika borba, str. 482.

„Božji glas nam se obraća kroz Njegovu Riječ, te postoji puno glasova koje ćemo čuti. Međutim, Krist je rekao da se trebamo čuvati onih koji će govoriti: „Ovdje je Krist, ili tamo je Krist.“ Kako ćemo znati da nemaju istinu osim ako sve ne usporedimo s Pismom? – Faith and Works, str. 55.

„No Bog će imati na zemlji svoj narod koji će paziti na Bibliju i samo na Bibliju, kao mjerilo svih učenja i temelj svake reforme.“ – Velika borba, str. 483.

Naše naslijeđe kao kršćana protestanata općenito i naročito kao reformatora adventista sedmog dana temelji se na čvrstom uvjerenju da se Božji glas treba poštivati iznad svakog drugog. Naša je molitva da će ovaj niz pouka biti sredstvo koje će pomoći našim čitateljima da raspoznaju, razumiju i slijede Božji glas u svakom području svojeg života.

Odjel za subotnju školu pri Generalnoj konferenciji

 <<    >>