Back to top

Sabbath Bible Lessons

Slušanje Božjeg glasa

 <<    >> 
  Subota, 5. rujna 2015.

Dar prve subote za molitveni dom u Washingtonu, D.C.

Kao narod koji se priprema za drugi Kristov dolazak, zahvalni smo našim protestantskim pretečama koji su, pod Božjom providnosti, utemeljili državu koja štiti vjersku slobodu za sve pojedince - Sjedinjene Američke Države. Glavni grad je Washington D.C., čija je ukupna površina dom za više od 650 000 stanovnika, uključujući službenike nacionalne vlade, strane diplomate i njihove obitelji te više od milijun ljudi koji svakog tjedna ovamo putuju na posao iz Marylanda i Virginije. To je 23. najnapučeniji grad Sjedinjenih Američkih Država i sedmo najveće metropolitansko područje. Ovaj veliki centar sa svojim ekonomskim, političkim i kulturalnim životom plodno je tlo za širenje evanđelja.

Djelo reformacije započelo je u Washingtonu, D.C. kasnih sedamdesetih sa samo nekoliko članova. Kako je vrijeme prolazilo, osamdesetih je kupljena mala kuća u Temple Hillu, Maryland (u predgrađu) te je prenamijenjena za crkvu. Ovaj mali molitveni dom služio je kao svjetionik u ovom velikom području. Mnoga braća su prošla Temple Hill crkvu te su pomagali izgraditi djelo u ovom području. Ova crkva, korištena puno godina, može primiti oko tridesetak ljudi. Međutim, postala je premala za naše vjernike. Uz rastuće članstvo i redovite posjetitelje, potrebna nam je veća građevina. Nakon puno molitve i posta, donesena je odluka da se kupi veća nekretnina, strateški locirana u metropoli, koja bi nam omogućila da bolje ispunimo nalog našeg Gospoda: „Idite i naučite SVE narode.“ Objavljivanje evanđelja mora se proširiti do svakog naroda, roda, plemena i nacije kako bi svi imali mogućnost čuti i prihvatiti dar spasenja.

Pozivamo sve učenike subotnje škole da nam pomognu u ovom projektu, u podizanju novog svjetionika u glavnom gradu Sjedinjenih država. Neka vas Gospod obilno blagoslovi dok dobrovoljno dajete za Njegovo djelo. Zahvaljuje vam unaprijed za velikodušni doprinos ovom vrijednom planu.

Vaša braća i sestre iz Washingtona D.C., Sjedinjene Američke Države

 <<    >>