Back to top

Sabbath Bible Lessons

Slušanje Božjeg glasa

 <<    >> 
  Subota, 4. srpnja 2015.

Dar prve subote za obnovu crkve u Mađarskoj

Mađarska je kontinentalna zemlja u središnjoj Europi s gotovo 10 milijuna stanovnika, od kojih većina pripada katoličkoj vjeroispovijesti. Poruka reformacije postoji u našoj maloj zemlji od samih početaka Reformnog pokreta u Europi. Od 1990. godine uživamo vjersku slobodu. Međutim, sadašnji vladini propisi promijenili su naš status iz priznate crkve u vjersku udrugu. To nam je stvorilo nove poteškoće.

Do 1990. godine naši vjernici su obavljali bogoslužje u privatnim domovima. No, nakon što su ukinuta ograničenja komunističke vlasti, odlučili smo kupiti ili sagraditi kuće za bogoslužje. Počeli smo graditi novi crkveni kompleks u Mogyoródu 1992. godine, koji je 20 km udaljen od Budimpešte, našeg glavnog grada. Vjernici u Mađarskoj bili su vjerni u davanju i ustrajni u radu. Uz Božju milost, bili smo u mogućnosti 1995. godine održati Međunarodni sastanak mladih u tom prostoru. Drugi sastanak održan je 1997., a treći 2001. godine. Danas imamo povećani broj posjetitelja naših evangelizacija. Prostor se također koristi za tjedne tečajeve veganske i vegetarijanske kuhinje. Oni se održavaju redovito već 10 godina i pokazali su se vrlo popularnima. Međutim, ova zgrada, koja uključuje dvoranu za bogoslužje, nakon 17 godina korištenja zahtjeva adaptaciju kako bi postala prikladnije mjesto za dostojno bogoslužje.

Također imamo zgradu u kojoj žive naša starija braća i sestre koji su u potrebi. U toj zgradi se nalazi još jedna dvorana za bogoslužje, ali je građevina vrlo stara te joj je potrebna adaptacija. Međutim, iako su naša braća i sestre vrlo velikodušni u davanju, nemamo dovoljno financijskih sredstava za provedbu ovog projekta.

Stoga molimo našu braću, sestre i prijatelje diljem cijelog svijeta da daju velikodušno koliko je u njihovoj mogućnosti prve subote u srpnju, 2015. godine. Molimo se da vas Bog blagoslovi u vašim darovima za ovaj projekt kako bismo mogli nastaviti koristiti ove građevine na slavu i hvalu Bogu.

Zahvaljujemo vam se na velikodušnosti.

Vaša braća i sestre iz Mađarske

 <<    >>