Back to top

Sabbath Bible Lessons

Slušanje Božjeg glasa

 <<    >> 
  SUBOTA, 1. KOLOVOZA 2015.

Dar prve subote za misionarske škole

Odazivajući se u ljubavi i poslušnosti Kristovom nalogu: „Idite po svemu svijetu i učite sve narode“, Reformni pokret adventista sedmog dana se trudi pripremiti kvalificirane radnike za obavljanje tog zadatka

Misionske škole su jedan od glavnih načina za ostvarivanje te pripreme. Te škole, osnovane u raznim krajevima svijeta, trebaju biti usmjerene na upućivanje naših mladih u "sadašnju istinu" i način na koji istu treba širiti.

„Pravo obrazovanje je priprema za misioniranje. Svako Božje dijete je pozvano biti misionarom. Svi smo mi pozvani služiti Bogu i svojim bližnjima i cilj svekolikog našeg obrazovanja je da se za tu službu osposobimo.“—Zdravlje i sreća, str. 395.

Nastavljanjem ovog odgojnog rada, postiže se dvostruka korist. Ne samo da djeluje blagotvorno na duše koje iskreno traže istinu, nego se i budući vjesnici duhovno jačaju i dovode u bliskiju vezu s Bogom.

Gospodnja Sluškinja preporučuje ovakvu vrstu aktivnosti i ohrabruje vjernike da se angažiraju u tome:

„Onaj tko stjecanju znanja teži zato da bi se uspješnije zalagao za neupućene i one koji propadaju aktivno sudjeluje u ostvarenju velikog Božjeg plana za pali ljudski rod. U nesebičnoj službi na blagoslov drugima on uspješno odgovara visokom idealu kršćanskog obrazovanja.“—Savjeti roditeljima, učiteljima i studentima, str. 545.

„Gospod poziva snažne, posvećene i samopožrtvovane mlade ljude da stupe u prve redove i da nakon kraćeg vremena provedenog na školovanju budu spremni svijetu nositi Njegovu poruku.“—Savjeti roditeljima, učiteljima i studentima, str. 549.

Stoga ljubazno pozivamo sve vjernike širom svijeta da otvore svoja srca za ovu potrebu i da velikodušno prilože za razvoj ove grane Božjeg djela u subotu 1. kolovoza ove godine.

Unaprijed zahvaljujemo za vašu darežljivost i vjerujemo da će Bog blagosloviti i darove i darovatelje.

Vaša braća iz Odjela za obrazovanje pri Generalnoj konferenciji

 <<    >>