Back to top

Sabbath Bible Lessons

Josipov život

 <<    >> 
  SUBOTA, 3. SIJEČNJA, 2015.

Dar prve subote za crkvu u Nigeriji

Nigerija je ogromna zemlja, smještena u zapadnom dijelu središnje Afrike. Granice su joj sa sjevera Niger, sa zapada Benim, Čad i Kamerun na istoku i Atlantski ocean na jugu. S oko 174 milijuna stanovnika, Nigerija je najmnogoljudnija zemlja u Africi i jedna od najnaseljenijih zemalja na svijetu. Od nedavno je priznata kao zemlja s najjačom ekonomijom na afričkom kontinentu. Službeni jezik je engleski, iako ima veći broj domorodačkih jezika koji se koriste u ovoj zemlji.

Glavne religije su islam (50,49%) i kršćani (48,2%). Među kršćanima 24,8% su katolici, a 74,1% protestanti.

Poruka Reformnog pokreta doprla je u Nigeriju prije nekoliko desetljeća, ali sukob između islama i kršćanstva ometa razvoj našeg djela. Božjom milošću naša braća i sestre, pokrenuta misionarskom revnošću i ljubavlju prema Kristu, šire ovu poruku dušama žednim istine.

U Nigeriji imamo dvije misije – Centralno nigerijska misija i Istočno nigerijska misija. Vjernici u centralnoj misiji ulažu velike misionarske napore i kao rezultat toga javljaju se nove zainteresirane duše. Međutim, mjesto njihovog bogoslužja koje se sada obavlja u privatnoj kući, trebalo bi zamijeniti nečim što bi bolje predstavljalo našu crkvu.

Jedan brat iz Sjedinjenih Američkih Država velikodušno je darovao pet ari zemljišta. Međutim, sredstva za podizanje Molitvenog doma još uvijek nisu dovoljna. Stoga pozivamo našu braću i sestre širom svijeta da svojim sredstvima nesebično potpomognu izgradnju ovog projekta.

“Gospodu ne promakne nijedno djelo misionarske revnosti koju Njegov narod pokazuje za strane misije; i On želi da se u svakom domu, u svakoj skupštini i u svakom središtu djela pokaže duh darežljivosti u slanju pomoći inozemnim poljima, gdje se radnici bore s neusporedivo jačim protivnicima da bi donijeli svjetlost onima koji se još uvijek nalaze u tami.”—Gospel Workers, str. 465.

Gospodu ne promakne nijedno djelo misionarske revnosti koju Njegov narod pokazuje za strane misije; i On želi da se u svakom domu, u svakoj skupštini i u svakom središtu djela pokaže duh darežljivosti u slanju pomoći inozemnim poljima, gdje se radnici bore s neusporedivo jačim protivnicima da bi donijeli svjetlost onima koji se još uvijek nalaze u tami.

Regionalni tajnik za Afriku

 <<    >>